Om oss

Florø klatreklubb

Florø Klatreklubb ble stiftet 23. august 2004, etter initiativ frå Kolbjørn Nesje Nybø og Linda Bakken. Stifterne var et knapt tjuetalls «svartklatrerer» frå Florø. Klubben blei stiftet for å få bedre driv på utviklinga av utendørs klatrefelt i nærheten av byen, samt for å registrere og gjøre Flora sine klatremål kjent for omverden.

Innendørs klatring

I de første årene frem til våren 2007 foregikk innendørs aktivitetene i klatreveggen på Torvmyrane skule. Men i april 2007 var den nye «Sunnfjordveggen» ved Florø Idrettssenter ferdig, og det meste av innendørs klatreaktivitet foregår der. Sunnfjordveggen er 14 meter høy og omtrent like brei, og den har på det meste et overheng på hele 7 meter. For å klatre i denne veggen må en ha «brattkort«.

Utendørs klatrefelt

Utendørs felt er under utvikling i Grytadalen nordaust av byen. Det finnes noen bolta ruter på sørsiden av Haukåvatnet. Ei bolta rute ved rasteplassen på Klavelandet og noen få på utsida av Sundefjellstunnelen. For mer informasjon omklatrefeltene se her

 

Fjellklatring og uklatra fjellvegger

Klatring i uklatra fjellvegger er det som til nå har stått Florø-klatrerenes hjerte nærmast, og det finnes mange uklatra fjellvegger rundt byen. Håsteinen eit stykke inne i fjorden (vegg med 5-8 taulengder) er et godt eksempel på dette og det same er øya Storebatalden som byr på 4-6 taulengder med klatring på alle nivå – og ei fantastisk havutsikt. Øya Lille-Batalden byr også på spennende konglomeratklatring (maks to taulengder) og grotter. Ålfotmassivet «mellom» Svelgen og Florø har et utall av uklatra vegger, men det er relativt lang anmarsj til det mest spektakulære som Marietinden. Men det er kort veg til spennende og viktige klatremål som Hornelen og Kvamshesten med omegn.

Link til klatrefører for Grytadalen finner du her.