Om klubben

Florø klatreklubb ble stiftet 23. august 2004, etter initiativ fra Kolbjørn Nesje Nybø og Linda Bakken. Stifterne var et knapt tjuetalls «svartklatrerer» frå Florø. Klubben blei stiftet for å få bedre driv på utviklinga av utendørs klatrefelt i nærheten av byen, samt for å registere og gjøre Flora sine klatremål kjent for omverden.

I de første årene frem til våre 2007 foregikk innendørs aktivitetene i klatreveggen på Torvmyrane skule. I april 2007 var den nye «Sunnfjordveggen» ved Florø Idrettsenter ferdig, og det meste av innendørs klatreaktivitet foregår der. Sunnfjordveggen er 14 meter høy og omtrent like brei. For å klatre i denne må en ha brattkort.

Utendørs felt er under utvikling i Grytadalen nordaust for byen. Det fins noen bolta ruter på sørsiden av Haukåvatnet. Ei bolta rute på rasteplassen på Klavelandet, og noen få på utsida av Sundefjellstunnelen. Mer informasjon om klatrefelta fins her.

Klatring i uklatra fjellvegger har stått Florø klatrernes hjerte nært, og det fins mange uklatra fjellvegger rundt byen. Håsteinen eit stykke inn i fjorden (vegg med 5-8 taulengder) er eit godt eksempel, og det same er øya Store Batalden som byr på 4-6 taulengder klatring på alle nivå – og ei fantastisk havutsikt. Øya Lille Batalden byr også på spennende konglomeatklatring (maks to taulengder) og grotter. Ålfotmassivet «mellom» Svelgen og Florø har et utall uklatra vegger, men det er relativt lang anmarsj til det mest spektakulære som Maritinden. Men, det er kort veg til spennende og viktige klatremål som Hornelen og Kvamsheten med omegn.

Vi ønsker oss flere medlemmer, og vil gjerne ha deg med. Om du er helt ny i klatreverden, eller har klatret i alle år spiller ingen rolle. Meld deg inn, og kom i «Sunnfjordveggen» for å være med oss å klatre.